Calculati: a) [6⁵×(-6³)]² : 6⁵
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
^ inseamna "la puterea"
[6⁵×(-6³)]² : 6⁵ = [-6^(3+5)]^2 × 6^(-5) = (-1)^2 × 6^(8×2) × 6^(-5) = 6^(16-5) = 6^11
Răspuns de
0
Explicație pas cu pas:
[6⁵•(-6³)]2:6⁵=
6³=6•6•6=216
(6⁵•216)-2:6⁵=
6⁵= 6•6•6•6•6=7,776
7,776•216=46,656
46,656-2:6⁵=
=2:6⁵
=3,888
46,656-3,888=
=42,768
stefiiii7769:
omg srry citisem 2 like nu ²
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă