Calculati (a+b+c)-(a-b-c) unde:
a=√112 - 6√7 -√108 + 5 √3
b=√175 - 6√7 - 6√3 + √192
c=√75 - 8√7 - 6√3 + √112
dau coroana :')
am nevoie doar de a,b,c nu si calculul mare
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
8
√112 = √4²*7 = 4√7
√108 = √6²*3 = 6√3
√175 = √5²*7 = 5√7
√192 = √8²*3 = 8√3
√75 = √5²*3 = 5√3
=>
a = 4√7-6√7-6√3+5√3 = -2√7 - √3
b = 5√7-6√7-6√3+8√3 = -√7 + 2√3
c = 5√3-8√7-6√3+4√7 = -√3 - 4√7
Inlocuim a, b, c.
(a+b+c)-(a-b-c) =
= (-2√7-√3 - √7+2√3-√3-4√7) - (-2√7-√3 + √7-2√3 + √3 + 4√7) =
= -7√7 - (3√7-2√3) = -7√7-3√7+2√3 =
= -10√7 + 2√3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă