Calculati : a) Radical din 5x+1 , unde x = 1 +6 +6^2 +6^3 + ... + 6^2015
b) Radical din (-2)^8 x (-3)^4 x 5^2 - radical din (-2)^4 x (+3)^2 x (-5)^2
c) (Radical din 432964 - Radical din 101124) : Raducal din 7225
renatemambouko:
c) (√432964 - √101124) : √7225=(658-318):85=340:85=4
=√2^8 x 3^4 x 5^2 - √2^4 x 3^2 x 5^2=
=2^4 x 3^2 x 5 - 2^2 x 3 x 5=
=2^2 x 3 x 5 x(2^2x3 -1)=
=2^2 x 3 x 5x 11=
=660
√(5x+1) = √[5×(6^2016-1)/5+1]=√(6^2016-1+1)=
=√6^2016=√(6^1008)^2=6^1008
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
17
a) x=1+6 +6^2 +6^3 + ... + 6^2015 =(6^2016-1)/5 (exista aceasta formula)
√(5x+1) = √[5×(6^2016-1)/5+1]=√(6^2016-1+1)=
=√6^2016=√(6^1008)^2=6^1008
b) √(-2)^8 x (-3)^4 x 5^2 - √(-2)^4 x (+3)^2 x (-5)^2=
=√2^8 x 3^4 x 5^2 - √2^4 x 3^2 x 5^2=
=2^4 x 3^2 x 5 - 2^2 x 3 x 5=
=2^2 x 3 x 5 x(2^2x3 -1)=
=2^2 x 3 x 5x 11=
=660
c) (√432964 - √101124) : √7225=(658-318):85=340:85=4
√(5x+1) = √[5×(6^2016-1)/5+1]=√(6^2016-1+1)=
=√6^2016=√(6^1008)^2=6^1008
b) √(-2)^8 x (-3)^4 x 5^2 - √(-2)^4 x (+3)^2 x (-5)^2=
=√2^8 x 3^4 x 5^2 - √2^4 x 3^2 x 5^2=
=2^4 x 3^2 x 5 - 2^2 x 3 x 5=
=2^2 x 3 x 5 x(2^2x3 -1)=
=2^2 x 3 x 5x 11=
=660
c) (√432964 - √101124) : √7225=(658-318):85=340:85=4
Alte întrebări interesante
Chimie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă