Matematică, întrebare adresată de andreeagheliuc, 9 ani în urmă

Calculati
A)xla puterea a 3 +xyla puterea a 2-a =
B)a(x+1)totul la puterea a 2 -a(x-1)totul la puterea a 2-a
C)(x la a 2+7)totul la a 2 -16(x la a 2 +7)
D)(x la puterea a 2 +×+1)totul la puterea a 2-1
(a la a 2+b la a 2)totul la a 2 )-4a la a 2 b la a doua

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crisanemanuel
0
.................................
Anexe:
Răspuns de Utilizator anonim
0
a)x(x^2+y^2)
b)a[(x+1)^2-(x-1)^2]=
a(x+1-x+1)(x+1+x-1)=
a×2×2x=4ax
c)(x^2+7-4x^2-28)(x^2+7+4x^2+28)
(-3x^2-21)(5x^2+35)
cred că ai uitat puterea la ultima paranteză altfel nu vad rostul lui 4^2
sau
(x^2+7)(x^2+7-16)=
(x^2+7)(x^2-9)=
(x^2+7)(x-3)(x+3)
d)x^4+x^2+1+2x^3+2x^2+2x-(a^4+2a^2b^2+b^4)-4a^2b^2=
x^4+x^2+1+2x^3+2x^2+2x-a°4-2a^2b^2-b^4-4a^2b^2=
x^4+x^2+1+2x^3+2x^2+2x-a^4-b^4-6a^2b^2
Alte întrebări interesante