calculati E= 3 x (-1)^n+2 + 4x (-1)^ 2n+1 -5.
unde n este nr natural
URGENT VA ROG
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Sunt 2 cazuri: n par sau n impar.
Caz I: n= par rezulta (-1)^(n+2)=(-1)^(par)=1
(-1)^(2*par+1)=(-1)^(impar)= -1 atunci
E=3*1+4*(-1)-5=3-4-5= -6
Caz II: n=impar rezulta (-1)^(impar+2)= -1
(-1)^(2*impar+1)=(-1)^(impar)= -1 atunci
E= 3*(-1)+ 4*(-1)-5= -3-4-5 = -12
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă