Matematică, întrebare adresată de emilynunpu, 8 ani în urmă

Calculați, folosind factorul comun
a) 93•67+93-89–93•145 =
b) 2+4+6+8+. . . . . . .+98 =

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Misionica
3

Răspuns:

a)93 \times 67 + 93  \times  89 -93 \times  145 \\  = 93(67 + 89 - 145) = 93 \times 11  \\ = 1023 \\ b)2 + 4 + 6 + 8 + ... + 98 =  \\ 2(1 + 2 + 3 + 4 + 5 + ..... + 49 \\  = 2 \times  \frac{(1 + 49)  \times 49}{2}  \\  = 50 \times 49 = 2450

Răspuns de pav38
4

Răspuns: Ai rezolvarea mai jos

Explicație pas cu pas:

\bf ~a) ~~93\cdot 67+93\cdot 89-93\cdot 145 =

\bf ~~93\cdot (67+89)-93\cdot 145 =

\bf ~~93\cdot 156-93\cdot 145 =

\bf ~~93\cdot (156-145) =

\bf ~~93\cdot 11 = \red{\underline{~1~023~}}

======================

\bf b) ~~2+4+6+8+. . . . . . .+98 =

\bf 2\cdot (1+2+3+4+5+.....+49) =

\bf 2\cdot [(1+49)\cdot 49]:2 =

\bf 2\cdot 50\cdot 49:2 =

\bf 50\cdot 49 = \purple{\underline{~2~450~}}

Bafta multa !

Alte întrebări interesante