calculati s=(1+3+5+....+2013)-(2+4+6+......+2012)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
12
Primul calcul:
(2013-1):2=2012:2=1006 (termeni)
(2013+1) x 1006 = 2014x 1006 = 2,026,084 (rezultatul adunarii)
Al doilea calcul:
(2012-2):2= 2010:2=1005 (termeni)
(2012+2) x 1005= 2014 x 1005 = 2,024,070 (rezultatul adunarii)
=> s=2,026,084-2,024,070= 2014
(2013-1):2=2012:2=1006 (termeni)
(2013+1) x 1006 = 2014x 1006 = 2,026,084 (rezultatul adunarii)
Al doilea calcul:
(2012-2):2= 2010:2=1005 (termeni)
(2012+2) x 1005= 2014 x 1005 = 2,024,070 (rezultatul adunarii)
=> s=2,026,084-2,024,070= 2014
Alte întrebări interesante
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Alte limbi străine,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă