calculati:
(x+3)^2+(2x+6)(x-4)+(4-x)^2
aziDoarBrainly:
sigur sunt semnele corecte? ca nu prea se simplifica nimic pe aici
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(x+3)² = x²+6x+9
(2x+6)(x-4) = 2x²-8x+6x-24 = 2x²-2x-24
(4-x)²= 16-8x+x²
⇒ (x²+6x+9)+(2x²-2x-24)+(16-8x+x²) Daca este minus inaintea parantezei semnele se vor schimba dar aici nu este cazul..
⇔x²+6x+9+2x²-2x-24+16-8x+x²
⇔4x²-4x-1
⇒(-2x+1)²
Sper ca te-am ajutat ^-^
(2x+6)(x-4) = 2x²-8x+6x-24 = 2x²-2x-24
(4-x)²= 16-8x+x²
⇒ (x²+6x+9)+(2x²-2x-24)+(16-8x+x²) Daca este minus inaintea parantezei semnele se vor schimba dar aici nu este cazul..
⇔x²+6x+9+2x²-2x-24+16-8x+x²
⇔4x²-4x-1
⇒(-2x+1)²
Sper ca te-am ajutat ^-^
Alte întrebări interesante
Arte,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Chimie,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă