Calculati:
(x+x² -1)²
Si formula daca se poate...
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
(x+x² -1)²=(x(1+x)-1)^2= x^2(1+x)^2-2(x(1+x))+1=x^2(1+2x+x^2)-2x-2x^2+1=
=x^2+2x^3+x^4-2x-2x^2+1=x^4+2x^3-x^2+1=>
aplicand formula (a+b-c)^2=> a^2+2ab-2ac-2bc+b^2+c^2 =>
(x+x^2-1)^2 => x^2+2x^3-2x-2x^2+x^4+1
=x^2+2x^3+x^4-2x-2x^2+1=x^4+2x^3-x^2+1=>
aplicand formula (a+b-c)^2=> a^2+2ab-2ac-2bc+b^2+c^2 =>
(x+x^2-1)^2 => x^2+2x^3-2x-2x^2+x^4+1
Utilizator anonim:
daca vrei sa faci dupa formula .. poti face dupa formula daca nu atunci poti sa faci un artificiu matematic ..(x+x² -1)²= (x(1+x)-1)^2
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă