Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

calculeaza 1 pe 3 + 2 pe 3. 3 pe 4 + 4 pe 4. 2 pe 5 + 4 pe 5 3 pe 6- 2 pe 6. 5 pe 7 - 2 pe 7. 2 pe 9 + 3 pe 9 + 1 pe 9. 2 pe 8 + 3 pe 8 - 4 pe 8. 8 pe 9 - 1 pe 9- 5 pe 9. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariusbarbu
2

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

 \frac{1}{3}  +  \frac{2}{3}   =   \frac{1 + 2}{3}  =  \frac{3}{3}  = 1 \\

 \frac{3}{4}  +  \frac{4}{4}  =  \frac{3 + 4}{4}  =  \frac{7}{4}  \\

 \frac{2}{5}  +  \frac{4}{5}  =  \frac{2 + 4}{5}  =  \frac{6}{5}  \\

 \frac{3}{6}  -  \frac{2}{6}  =  \frac{3 - 2}{6}  =  \frac{1}{6}  \\

  \frac{5}{7}  -  \frac{2}{7}  =  \frac{5 - 2}{7}  =  \frac{3}{7}  \\

 \frac{2}{9}  +  \frac{3}{9}   +  \frac{1}{9} =  \frac{2 + 3 + 1}{9}  =  \frac{6}{9}  \\

 \frac{2}{8}  +  \frac{3}{8}  -  \frac{4}{8}  =  \frac{2 + 3 - 4}{8}  =  \frac{1}{8}  \\

 \frac{8}{9}  -  \frac{1}{9}  -  \frac{5}{9}  =  \frac{8 - 1 - 5}{9}  =  \frac{2}{9}  \\


dariusbarbu: cu plăcere!
Alte întrebări interesante