Calculeaza 3(x-2)*2 + (x-5)(x+5) -2x(x-6)
cocirmariadenis:
Unde este egalul ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
3(x-2)×2+(x-5)(x+5)-2x(x-6)
pai pentru primul si primul rand înmulțim numerele =>
6(x-2)+(x-5)(x+5)-2x(x-6)
aplicăm formula (a-b)(a+b)=a²-b² restrângem produsul (x-5)(x+5)
si vine asa =>
6(x-2)+x²-25‐2x(x-6)
Înmulțim -2x(x-6) cu -2 =>
6(x-2)+x²-25-2x²+12x
Înmulțim 6(x-2) cu 6 =>
6x-12+x²-25-2x²+12x
reducem termenii 6x+12x
18x-12+x²-25-2x²
calculam diferenta -12-25
18x-37+x²-2x²
reducem termenii x²-2x²
18x-37-x²
si rezultatul ar fi
-x²+18x-37
Răspuns de
2
Răspuns:
=6x-12+x la 2-25-2x la2+12x
= - x la 2+18x-37
Explicație pas cu pas:
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Religie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă