Calculează :
a) -2, 3 + radical din 23 - 23 + (- radical din 23) + 2,3
b) 3,2 + radical din 32 - ( 3,2 + radical din 32
c) ( 1+ radical din 2 + radical din 3 ) - ( 1 - radical din 2 + radical din 3 )
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
a) -2, 3 + √23 - 23 + (-√23) + 2,3 =
=-2, 3 + √23 - 23 -√23 + 2,3 =-23
b) 3,2 + √32 - ( 3,2 + √32) =
=3,2 + √32 - 3,2 - √32 =0
c) ( 1+ √2 + √3 ) - ( 1 -√2 + √3 ) =
= 1+ √2 + √3 - 1 +√2 - √3 )=2√2
=-2, 3 + √23 - 23 -√23 + 2,3 =-23
b) 3,2 + √32 - ( 3,2 + √32) =
=3,2 + √32 - 3,2 - √32 =0
c) ( 1+ √2 + √3 ) - ( 1 -√2 + √3 ) =
= 1+ √2 + √3 - 1 +√2 - √3 )=2√2
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă