Limba română, întrebare adresată de ela32, 9 ani în urmă

calitatile unei invatatoare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Starship
1

Marii învăţători vorbesc în cuvinte simple. Nu au nevoie să impresioneze prin cunoştinţele lor. Se simt în largul lor vorbind despre ceea ce cunosc şi sunt dornici să înveţe ceea ce nu cunosc. Nu blufează. Aşa cum spune dictonul, ” Cel care nu ştie şi ştie că nu ştie este înţelept; cel care nu ştie şi nu ştie că nu ştie este nebun”. Marii învăţători sunt modeşti cu privire la cunoştinţele lor. Sau, aşa cum spune succint Sf. Paul în 1Corinteni 8,2: „Dacă cineva crede că ştie ceva, încă nu a cunoscut cum trebuie să cunoască”.

Dacă unui mare învăţător i se adresează o întrebare la care nu ştie să răspundă, promite că va afla răspunsul şi se ţine de cuvânt. El ştie că nu este singurul care îi poate ajuta pe ceilalţi să înveţe. Şi este recunoscător că i s-a oferit ocazia să ajute chiar şi o singură persoană să îşi îmbogăţească cunoştinţele. Un învăţător mare doreşte ca toţi cei din jur să înveţe şi chiar să îl depăşească în cunoaştere. Marii învăţători nu sunt niciodată aroganţi.



Starship: Eu m.am referit si la barbati, nu doar la femei
Starship: Sper ca te-am ajutat :*
Starship: Coroana? :)
Răspuns de Selinia
2
Bună, deșteaptă, înțeleaptă , înțelegătoare , frumoasă, prietenoasă, severă , educată , muncitoare, dulce , blîndă, zîmbitoare
Alte întrebări interesante