Informatică, întrebare adresată de UltraBrain, 9 ani în urmă

cand folosim tipul de date record


artur99: Când vrei să stochezi structuri complexe de date într-o singură variabilă :))

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yonutyonut1
0
Acest articol se referă la tipurile de date utilizate în informatică și programare. Pentru tipuri de date statistice, vedeți tipuri de date statistice. Pentru alte utilizări, vedeți Tipuri de date (dezambiguizare).

În informatică și programare, un tip de date sau pur și simplu tip este o clasificare ce identifică diferitele tipuri de date, cum ar fi: numere reale, numere întregi sau valori logice(adevărate sau false), valori posibile pentru acest tip; operațiunile care pot fi efectuate pentru valorile de acest tip; sensul datelor; și modul în care valorile de acest tip pot fi stocate


UltraBrain: Apoi cind folosim record?:D
yonutyonut1: Se folosește atunci cînd se lucrează cu numere naturale cuprinse în intervalul [-32768; 32767]. In momentul în care programul nu necesită numere de ordinul zecilor de mii, putem folosi tipul byte care este cuprins în intervalul [0; 255]. Mai mare decat integer este word, care poate stoca numere între 0 si 65.535. Pentru programe care folosesc numere mai mari decat ordinul zecilor de mii naturale, este recomandat sa se foloseasca tipul longint care poate stoca: [-2.147.483.648; 2.147.483.647].
yonutyonut1: ??
Alte întrebări interesante