cand m la puterea a 3 a -3m+2 diferit de 0 ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
m la puterea a 3-a - 3m +2
il scrii pe -3m ca o suma => m la puterea a 3-a -4m + m + 2
scoti factorii comuni (pe m) din expresie => m * (m la puterea a 2-a - 4) + m + 2
descompui expresia prin formula: a la puterea a 2-a - b la puterea a 2-a = (a+b) (a+b) => m * (m - 2) * (m + 2) + m + 2
scoti ca factor comun pe m + 2 din expresie => (m + 2) * [m * (m -2) + 1]
distribuie m elementelor din paranteza => (m + 2) * (m la puterea a 2-a - 2m +1)
descompui expresia prin formula a la puterea a 2-a - 2ab + b la puterea a 2-a = (a - b) la puterea a 2-a => (m + 2) * (m - 1) la puterea a 2-a
deci solutia este (m + 2) * (m - 1) la puterea a 2-a
sper ca am scris totul bine.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă