Limba română, întrebare adresată de Seba24, 9 ani în urmă

Cand se ia virgula element coordonator intr-o propozitie?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Badea2005
1
cand vine o enumerare
Răspuns de Anna12
4
Când leagă părți de propozitie de același fel (părți ale numelui predicatul multiplu , subiectul multiplu , atribut și complement de același fel ) Subiect multiplu: Au plecat cocorii, berzele . nume predicative : Răspunsurile sunt clare,originale complemente : Iubim marea, muntele . atribute : Pământul e acoperit de iarba verde, mătăsoasa Exemplele sunt făcute de mine ;)

Anna12: cocorii , berzele sunt subiecte (subiect multiplu) și virgula le leagă .
Anna12: clare , originale sunt nume predicative ( predicat multiplu) și formează cu este predicatul nominal și sunt legate prin virgula .
Anna12: Aceasta este coordonare prin juxtapunere .
Anna12: Exista coordonare și prin joncțiune fără virgula ,în loc de virgula apărând conjunctiile coordonate copulative, disfunctive, adversative și conclusive și sa nu uitam și locutiunile coordonare conclusive și conjuctionale
Anna12: disjunctive*
Anna12: conjunctiile trebuie învățate pe derost pt ca de exemplu la examen te poate întreba ce este "și" în propoziția de mai sus ,cum a fost în simularea din februarie și fiind conjunctie coordonatoare copulativa.
Anna12: Sper ca ai înțeles =))) sunt foarte ușoare , doar ca te chinui puțin pana le înțelegi la început , dar poți lucra pe texte de pe carte care sunt la lecția cu relațiile sintactice în fraza .
Anna12: relațiile sintactice în propoziție *
Seba24: Conjunctiile coordonatoare si subordonatoare le stiu pe de rost. Mersi mult de tot pentru ajutorul acordat! :*
Anna12: Cu plăcere ! :)
Alte întrebări interesante