Limba română, întrebare adresată de saluatre, 8 ani în urmă

Caracterizare Nica din Amintiri din copilarie De Ion Creanga
nu foarte lunga dar mai mult de o jumatate de pagina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

Nică din amintiri din copilărie,era un băiat ștrengar,îi plăceau șotiile.Adesea nu își asculta mama,avu curaj să fugă chiar și de acasă.Avea părul blond.Era un hoțoman de băiat,fura cireșe.Era destul de rușinos,fricos și de umbra lui.Însă era și vesel ca vremea cea buna si sturlubatic si copilaros ca vantul in tulburarea sa.Era sociabil,comunicativ și intra ușor în vorbă.De mama lui era văzut ca pe un Făt Frumos dar de tată ca pe un leneș.Nică era un copil scund,avea părul blond și lung,o bluziță albă,ochi căprui,avea urechile mici.Nu-i place să învețe,dar se întristează când află că va trebui să părăsească meleagurile natale. Vesnic pus pe sotii si pozne ce se tin lant, baiatul dovedeste o deosebita inventivitate la acest capitol.Nică era priceput si indemanatic. La claci torcea in rand cu fetele, fapt pentru care a fost poreclit "Ion torcalau".

Explicație:


saluatre: poti te rog mai mult
Utilizator anonim: Dacă vrei,poți scri cu litere mai mari =))
Utilizator anonim: bn,așteaptă un pic
Răspuns de Utilizator anonim
12

Nică este personajul principal al creației "Amintiri din copiărie",de Ion Creangă,deoarece participă activ la toate momentele acțiunii.

Descrierea sa este realizată prin îmbinarea mijloacelor de caracterizare directă,creionată de către autor ,cu mijloacele de caracterizare indirectă .Caracterizarea lui Nică se sădește pe parcursul celor patru capitole,în care autorul zugrăvește formarea acestuia pentru viață .

Pe de-o parte, portretul fizic(caracterizarea directă) esre redus la câteva detalii semnificative.Nică era un copil scund,avea părul blond și lung,o bluziță albă,ochi căprui,avea urechile mici .

Pe de altă parte,portretul moral (caracterizarea indirectă) reiese din fapte,vorbe,relația cu celelalte personaje.Este un băiat rușinos și fricos.Nu-i place să învețe,dar se întristează când află că va trebui să părăsească meleagurile natale.Nostalgia își face simțită prezenta de fiecare dată când evocă amintirea unei vieți pierdute,amintirea copilăriei emoționându-l:"Nu știu alții cum sunt,dar eu,când mă gândesc la locul nașterii mele,la casa părintească din Humulești (...)parcă-mi saltă și acum inima de bucurie!"

În opinia mea,portretul lui Nică,conturat atât direct,cât și indirect este emblematic pentru categoria pe care o reprezintă,cea a copilului sau a maturului.


Utilizator anonim: Frumos.
Alte întrebări interesante