Limba română, întrebare adresată de andrei333613, 8 ani în urmă

caracterizare Ursuletul Bianca minim 20 randuri​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carinaboncea2009
3

Răspuns:

În textul literar ,,Cum E Lumea" scris de V. Niculescu, personajul principal este Bianca, în jurul acestuia fiind organizate toate întâmplările; Bianca participă la toate momentele acțiunii.

Bianca este un pui de urs care se naște și trăiește în captivitate, mai precis la Grădină Zoologică din Sibiu.

Naratorul îi realizează acestui personaj, în mod direct, un portret fizic; deși este un urs brun Bianca are ,,un guleraș alb" prin care atrage atenția vizitatorilor. ,,are acum 7 luni...și are ghearele luni cât degetele unui copilaș ".

Trăsăturile morale completează portretul ursulețului, fiind evidențiate în mod indirect prin comportament, fapte, relația cu celelalte personaje. Bianca este o fire naivă, aceasta ieșind la iveală din pasajul,,Ursulețul Bianca acum gonește pe alee, pe urmele fluturașului" de-asemenea aceasta este și foarte jucăușă,,Ursulețul aleargă îmbătat de fericire, scuturând din căpșorul rotun, împingând cât poate de tare în lane și spărgând valuri de aer cu pieptul. Blănița îi saltă în spinare ca un cojoc cu un număr prea mare." Pe parcursul textului ne dăm seama că puiul de urs este și foarte curios,, Ursulețul privește fermecat petalele roșii ale mușcatelor" ,,Puiul de urs se miră: oamenii trăiesc de bună voie în cuști? Și cum se face că, înaintând spre inima orașului, nu se vede niciun om nicăieri?"

Explicație:

cum nu știu din ce text este Ursulețul Bianca în cazul tău o să presupun că este din textul Cum E Lumea.

sper că te-am ajutat ^^

Alte întrebări interesante