Limba română, întrebare adresată de Alexuzta1, 9 ani în urmă

caracterizarea dl goe150-300 de cuvinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sorinaleontica
8
D-l Goe e personajul principal din opera literara cu acelasi nume . Goe satirizeaza ghearele needucatiei . E caracterizat atat direct , de catre narator si de alte personaje , cat si indirect prin fapte , limbaj si comportament .
O singura trasatura fizica apare in text , facandu-se referire la faptul ca este mic . Defectele sale se dezvaluie pe tot parcursul textului . Inca de la inceputul operei , acesta se dovedeste a fi un copil incult , care a ramas repetent . Portretul moral reiese din comportamentul sau : este nepoliticos atunci cand ii vorbeste nemanierat si il jigneste pe omul care i-a dat un sfat prietenesc . De asemenea , acesta demonstreaza ca e incapatanat si neascultator , nebagand in seama spusele altora . Trasaturile morale dominante ale acestui rasfatat sunt needucatia si obraznicimea , incapatanandu-se si facand pe dos ceea ce voia sa para . Faptele si atitudinea personajului dezvaluie indirect alte trasaturi precum ca ar fi : neastamparat , recalcitrant , nerecunoscator , nerabdator si multe altele .
In  opinia mea , consider ca acest personaj caracterizeaza obraznicimea , fiind un reprezentant al trupei needucatilor .
Sper ca te-am ajutat ! :* 
Alte întrebări interesante