Limba română, întrebare adresată de yukka, 9 ani în urmă

Caracterizarea Luceafarului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sandutsa
7
Luceafarul este geniul,demiurgul; el gandeste mult timp inainte de a actiona(.iar el privind de saptamani ii cade draga fata.).El este capabil sa faca chiar sacrificiul suprem pentru ceea ce iubeste.
Sper ca te-am ajutat!
Răspuns de Elenaelenaa
5
Luceafarul este cea mai cunoscuta poezie eminesciana, ba chiar cel mai mate poem de dragoste din lume, avand 98 de strofe. In opinia mea, Eminescu a creeat o poezi ede dragoste filozofica ce prezinta motivul geniului neintels. Aceasta reflecta frica fetei fata de Luceafar ce era nemuritor. Chiar caca aceasta era indragostita de el, fiindu-i frica nu ar face sacrificiul de a se duce la el, iar cand acesta vine il alege pe Catalin, tanarul ce este in ipostaza baiatului "rau". Acesta demonsteaza ca fetele nu aleg ceva suprem lor, pentru ca le este frica. Nu inteleg. Luceafarul era cat pe ce sa renunte la nemurirea lui pentru fata, pentru o ora de iubire, dar acesta l-a ales pe Catalin, simplul baiat. Am vorbit acest subiect la scoala. De obicei fata de imparat se ia ca fiind aceeasi persona cu Catalina, dar criticii literari nu sunt de acord. In fine, aici deja am intrat in alta poezie.

Elenaelenaa: Ci nu numai fetele, ci muritorii... Dar am spus fetele pentru ca discutam despre Luceafar si acesta era ipostaza.
Alte întrebări interesante