Limba română, întrebare adresată de andrei457, 8 ani în urmă

caracterizarea lui Ben din " aventurile lui tom sawyer "are cineva va rog?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alisalis11
8

Aventurile lui Tom Sawyer sunt farmecul vîrstei de aur, fericirea are un aer de fermecătoare nostalgie a copilăriei, dînd glas revoltei asupra autorităților, absurdului și demodatului. Aventurile lui Tom Sawyer sunt o lume a iluziilor romantice. Aventurile lui Tom combină în spirit romantic o poveste de dragoste și o expediție periculoasă. Băiatul este în conflict cu ideea de respectabilitate și dovedește că are o imaginație hrănită cu literatura de aventuri. Scrierea întrunește trăsăturile visului. Copilul ca personaj literar principal aparține literaturii moderne și este o consecință a romanului. Tom Sawyer este un copil intelegent, în vîrstă de 12 ani, un ștrengar care mereu se ține de șotii, a crescut în satul american “St.Peresburg” de pe malul fluviului Mississippi. El este pus pe tot parcursul romanului în diverse situații de viață. În care se descurcă bine.
În momentul întîlnirii celor trei “pirați” dă ocazia scriitorului să-și demonstreze darul descriptiv și capacitatea de a surprinde psihologia preadoliscentului cu imaginația înfierbîntată, gata să intreprindă expediții care să le satisfacă dorința aprinsă de cunoaștere, inițiere și aventură.
Băiatul mai are o trăsătură pozitivă a caracterului- afecțiunea pentru cei dragi. Morala aici este că: cel ce minte își pierde credibilitatea în societate și își diminuează șansele de a-i fi recunoscute meritele autentice. Un alt moment revelatoriu pentru generiozotatea și chiar spiritul de sacrificiu ale copilului este cel în care Tom s-a lăsat pedepsit de către învățător în locul prietenei sale Backy.
Îmi place mult acest personaj fiindcă aventurile se țin lanț de el, eu gust din farmecul vîrstei de aur alături de isprăvile unui copil de seama mea.

andrei457: caracterizarea lui Ben nu a lui tom aveam nevoie!
Alte întrebări interesante