Limba română, întrebare adresată de AdinaVeve, 9 ani în urmă

Caracterizarea lui Goe?
Vă rooog. (Clasa a 6-a)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NightySky
1430
D-l Goe este personajul principal al schitei cu acelasi nume,este un copil de varsta scolara, lenes, deja a ramas repetent, pe punctul de a mai ramane inca odata.
El este caracterizat direct de catre narator, purtand un frumos costum de marinar.Cucoanele il caracterizeaza in mod direct cu o impresie gresita.
Prin vorbele si faptele sale este caracterizat indirect ca fiind obraznic iar prin greseala de pronuntie atat cucoanele cat si Goe sunt inculti. Vorbele urate pe care le folosesc si cucoanele si baiatul arata ca acesta nu are un exemplu pozitiv ci unul negativ. Cele trei cucoane il duc la Bucuresti, crezand ca nu o sa mai ramana repetent chiar daca nu merita. Prin astea putem spune ca acesta are defecte morale care sunt criticate de a lungul schitei. Prin dialogul cu celalalte personaje arata lipsa de respect.
Obisnuit sa comande si fiind neastamparat face doar ce vrea el (bate din picioare ca sa vina trenul mai repede, scoate capul pe fereastra, se blocheaza in toaleta si trage semnalul de alarma). Cele trei doamne prin aceste intamplari cred ca ce face Goe sunt semne de inteligenta. Il numesc 'procopsit', 'puisor', 'frumos' alintandu-l excesiv.
Prin modul ironic in care este caracterizat Goe el reprezinta in final tipul de copil prostcrescut si incult.

NightySky: Daca mai sunt greseli de ortografie ai grija! Eu l-am conceput sa fie exact de clasa a VI-a
Alte întrebări interesante