Limba română, întrebare adresată de adryadryadrya, 9 ani în urmă

caracterizarea lui lefter plus exemple


saicubeniaminsergiuS: lefter popescu?
adryadryadrya: da...plus exemple din text

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saicubeniaminsergiuS
1
Lefter Popescu, pe numele adevarat Eleutheriu Popescu este personajul principal din nuvela "Doua Loturi" de I.L.Caragiale.Prin comicul de nume se sugereaza omul obisnuit, predestinat sa duca o viata modesta ca slujbas marunt si umil, fara nici o sansa de a iesi din anonimat, statut simbolizat si de numele atat de banal si oarecare Popescu. Prenumele de "Lefter" este sugestiv pentru destinul sau de om fara noroc la bani, condamnat la lipsuri financiare, neputincios sa-si schimbe in vreun fel soarta umila. Personajul este, asadar, un om obisnuit, aflat intr-o situatie neobisnuita.


Caracacterizare Lefter Popescu - Tema nuvelei „Două loturi” de I. L. Caragiale o constituie drama omului obişnuit, al cărui destin este situat la limita dintre comic şi tragic. Titlul nuvelei semnifică şansa pe care omul obişnuit o poate avea la un moment dat în viaţa lui. Numele personajului principal este format din : „Lefter”, termen argotic folosit pentru a arăta starea materială nesatisfăcătoare a personajului principal şi „Popescu” , ce este un nume obişnuit, acesta arătând că el este un om oarecare.

Caracacterizare Lefter Popescu care este personajul principal al nuvelei, deoarece participă la toate momentele acţiunii, iar toate celelalte personaje acţionează în funcţie de comportamentul şi de atitudinea lui, de relaţia pe care o stabilesc cu acesta, cu cele mai multe dintre ele aflându-se într-un conflict temporar sau de durată .

alege prima sau a doua








FeliDonose: Ai luat-o cumva de pe net???
saicubeniaminsergiuS: da
Răspuns de turcit
0
Lefter Popescu, pe numele adevarat Eleutheriu Popescu este personajul principal din nuvela "Doua Loturi" de I.L.Caragiale.Prin comicul de nume se sugereaza omul obisnuit, predestinat sa duca o viata modesta ca slujbas marunt si umil, fara nici o sansa de a iesi din anonimat, statut simbolizat si de numele atat de banal si oarecare Popescu. Prenumele de "Lefter" este sugestiv pentru destinul sau de om fara noroc la bani, condamnat la lipsuri financiare, neputincios sa-si schimbe in vreun fel soarta umila.

Alte întrebări interesante