Limba română, întrebare adresată de petracheangela, 9 ani în urmă

caracterizarea lui mihai viteazul in 10-15 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de silvianicoleta
5

Mihai Viteazul este personajul principal al acestei balade pentru ca el apare in toate momentele subiectului, personaj pozitiv pentru ca poarta un razboi drept, de aparare a teritoriilor romanesti, un personaj real, viabil atestat documentelor.El este domnul tarii Romanesti.El este prezentat in fruntea ostirii romane, in batalia de la Calugareni din anul 1595.

Prin caracterizarea directa facuta de narrator, din unghiul de vedere al lui Hassan, Voda asemeni lui Zeus, cu fulgeru-n mana pedepseste multimea pagana, taind de pe cai.Personajul este surprins in miscare alearga navala nebuna/imprastie singur pe cati aduna/ Cutreiera campul taind de pe cai.Intr-o strofa hiperbola sunt prezentate si alte trasaturiale personajului.Epitetul antepus salbaticulsugerand neinfricarea voievodului si viteza reactilor sale.El poarta armura e-n zale si fierprin aliteratie si zalelei zuruie crunteste relevant zgomotul scos de armura. Prin hiperbola, proportile personajului cresc, nelimitat, caciula devine o gigantica cupola , vorba-i devine tunet, iar rasufletul ger. Arma, barda ii ajunge la cer, iar voda este asemeni unui urias si Voda-i un munte


Fa un rezumat din asta o sa te ajute
Răspuns de dan78
6
Mihai Viteazul a fost domnitorul Tarii Romanești. Acesta era un bun organizator și strategii, avea spirit de sacrificiu și se afla în fruntea armatei sale, fiind exemplu prin fapte pentru ostașii sai. El este personajul principal pozitiv, este patriot și are ca scop apărarea Tarii Romanești. Mihai Viteazul este prezentat în fruntea oștirii romane, în bătălia de la Călugăreni. Domnitorul este curajos, deoarece îl provoacă pe Hassan la lupta, dar acesta fuge spre corturile turcești. Mihai Viteazul este patriot, viteaz, curajos, erou legendar. Aceste trăsături sunt conturate cu ajutorul hiperbolei.
Alte întrebări interesante