Limba română, întrebare adresată de Irinukmik, 8 ani în urmă

Caracterizarea lui Sobieski din Sobieschi si romanii (din fragment manual de cls a 6 a) URGENT! Dau coroana :3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de I0aNa
10
   Ca in orice opera epica , actiunea este pusa pe seama personajelor care pot  fi : principale, secundare, individuale, colective sau  episodice. Acetea sunt, de obicei, caracterizate prin mijloace directe sau indirecte.
   Personajul principal, Ion Sobieski, este prezentat in timp ce asedia Cetatea Neamtului  . La inceputul acestei nuvele, Sobieski este prezentat de autor ca fiind posomorat ,ganditor si necajit.
   Personajul principal este caracterizat direct de autor ca  fiind impulsiv, orgolios si razbunator pe romani."Voi sa-mi razbun pre Cantemir care ma insala"; Nu  va zice lumea ca o cetate s-a aratat dinaintea lui Sobieski fara a i se cuceri ?" In continuare, trufasul Sobieski da inca o data dovada dovada de mandrie si apleaca urechea la groasa lingusire a lui Pototchi "Numele mariei tale este destul tun".
    La finalul luptei, Sobieski este prezentat turbat de manie ,dand dovada de cruzime si om fara cuvant "Voi ati cutezat a va impotrivii mie?"
   In incheiere , Sobieski da dovada de intelepciune datorita bunului sau hatman Iablonovski si ia o hotarare inteleapta , eliberandu-i pe romani.



Irinukmik: Ms
Alte întrebări interesante