Limba română, întrebare adresată de konstantin59, 8 ani în urmă

caracterizarea lui Susteru

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexNed
4
  • Răspuns:
  • Este personajul din opera literala ,,Dincolo de nisipuri'' deaorecee,participa activ la toate momentele subiectului.Pozitiv,pentru ca ne este prezentata lupta pentru un ideal,imaginar.prin acest personaj autorul rezprezetand omul de la tara:,,saracit de seceta''.
  • Personajul este caracterizat inca de la inceput in mod direct de catre narator,modalitate prin care ne sunt specificate trasaturile fizice si tinuta vestimentara era ,,mic si slab'', ,,camasa atarnandu-i peste pantaloni''
  1. Portretul moral este construit prin intermediul caracterizari indirecte,fiind conturat pe parcursul evenimentelor.Susteru are un caracter puternic se implica in cautarea apei si nu renunta cand satenii il parasesc.Este o fire interiorizata,fapt dovedit de monologul interior,,prost mai era in tinerete''.
  2. Personalitatea sa,se contureaza si in realtie cu alte personaje:fata de dascal este tolerant,fata de satenii se dovedeste a fi lider.
  1. In opinia mea,Susteru este un personaj simbolic ce exprima,drama unui om insetat de absolut,capabil sa lupte pana la capat pentru un vis considerat de alti iluzori.(cea ce nu se mai poate implini)

Alte întrebări interesante