Limba română, întrebare adresată de nicusorvozian, 9 ani în urmă

caracterizarea personajului-copil din poemul”moartea caprioarei”.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de euvasy
16
Ideea transmisa de autor este ca toti avem dreptul la viata, toti suntem egali in fata naturii, ca fiecare din noi face parte din natura si nimeni nu ar trebui sa rupa o alta parte, mai buna, sau mai rea a naturii.

In aceasta poezie am intilnit mijloace artistice ca: hiperbole “soarele s-a topit si a cazut pe pamint, pe zare curgea singe”; metonimii: “setae a ucis orce boare de vint, danseaza salbatice satanic jocuri”; metafore: “pe-o nara pusca tatei scoate fum, frumoasa jertfa a padurii mele”; repetitii: “focuri, focuri”.
Răspuns de dimovvlada
35
Copilul se simtea vinovat de ceea de ce a vazut pentru ca caprioara la fel ca si dinsul nustia cind ii va fi ultima zi. El intelegea raul pe care il provocase asupra jertfei frumoase.

nicusorvozian: ii bun inceput..dar shtii.se face caracterizarea directa si indirecta.
dimovvlada: Sentimentul vinovatii este trait intens de copil, fiindca in loc sa o apere el a participat la uciderea ei, de aceea tristetea lui devine durere. Strident este sentimentul de bucurie intr-un contrast afectiv cu sentimentul de tristete sau durere a copilului. Aceste sentimente transfigureaza universul padurii atribuindui trairile copilului poet.
Alte întrebări interesante