Limba română, întrebare adresată de h3770k1tty, 8 ani în urmă

caracterizarea personajului feyre din seria ,,Regatul spinilor si al trandafirilor,,

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BiancaRebeca
14

Personajul Feyre din "Regatul spinilor si al trandafirilor" de Sarah J. Maas este un personaj principal, individual, iar după acțiunile sale din roman ne dăm seama că este pozitiv.

Feyre poate fi caracterizată indirect ca fiind foarte loială familiei, arătând o dragoste enormă fata de aceasta, deoarece cu toate ca este o iarna friguroasa, ea merge la vanatoare in padure, pentru a asigura familiei mâncare. Chiar daca este mezina familiei, nu le lasa pe surorile ei mai mari sau pe tatăl lovit la picior sa înfrunte frigul si obstacolele mersului la vânătoare, ci se duce ea fiindcă isi iubeste mult familia. Însă alta trăsătură dominantă de-a ei este curajul. Atunci când a decis să tragă o săgeată in acel lup mare, cu toate ca putea fi un spiriduș si cu toate ca putea sa fuga, a arătat că curajul ei este foarte mare. Însă a arătat acest lucru si atunci cand a decis sa se duca la Poalele Muntelui pentru a îl elibera pe Marele Lord Tamlin, marea ei dragoste, de cruzimea Amaranthei, regina fără inima. A știut că există șanse foarte mari ca ea sa moara, însă curajul a facut-o sa se arate in fata ei, dispusă de orice încercare pentru a-si salva iubirea. Dar Feyre este si extrem de isteață. Atunci când l-a înfruntat pe giganticul vierme Middengard Wyrm si a facut o capcană din ioase a arătat marea istețime pe care o avea. Viermele o putea omora intr-o fractiune de secunda, insa cu o deșertăciune uriasa a gandit o capcana cu ajutorul căreia l-a răpus pe acel monstru si a câstigat prima proba. Dar si in ultima proba, cand Amarantha a ordonat sa îi învingă pumnalul in inima lui Tamlin, ea a stat si a analizat situatia bine, punand cap la cap tiate conversatiile pe care le auzise si dându-si seama ca blestemul ascuns al Marelui Lord era acela ca avea o inimă din piatra. Așadar nu l-a ucis, ba din contra, l-a eliberat.

Putem să o caracterizam si direct ca fiind înaltă si slabă, nas drept precum al mamei ei, gura delicată ca si aceea a tatălui ei, pomeți ascuțiti, obraji scobiti, ochi mari si căprui, si păr castaniu, destul de lung. Era o fata frumoasa care mostenea trăsăturile părinților ei, însă faptul că a trăit în sărăcie, fără prea multă mâncare, a mai ascuns unele detalii ale frumusetii ei.

Feyre este un personaj complex din toate punctele de vedere, unul foarte interesant si savuros, care te face sa vrei sa il cunosti din ce in ce mai bine.


BiancaRebeca: Daca iti trebuie neapărat secvente poti sa găsești tu din roman.
BiancaRebeca: cu drag!
Alte întrebări interesante