Limba română, întrebare adresată de contanamaria, 9 ani în urmă

Caracterizarea personajului Ionel Popescu din schita Vizita... de Ion Luca Caragiale (sa fie foarte lunga).Va rog cat mai repede!!!!De o pagina macar!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aida013
41
Ionel este personajul principal al schitei ,,Vizita",deoarece participa la toate momentele actiuni,fiind ,,eroul" intamplarilor care-i evedentieaza trasatura morala de baza, proasta crestere.
Lipsa de educatie genereaza dispretul pentru slusnica pe care nu o asculta, in ciuda faptului ca era in varsta, lipsa de respect fata de mama sa si fata de musafir, deoarece conturba frecvent conversatia celor doi si îi toarna oaspetelui dulceata in sosoni, obraznicia pe care o dovedeste servinduse cu o tigara din tabachera musafirului.
Inca de la inceputul schitei Ionel este caracterizat in mod direct de catre narator ca fiind ,,un copilas foarte dragut de vreo 8 anisiori", ,, imbracat ca maior de rosiori in unirforma de mare tinuta".
El este prototipul copilului rasfatat, prost crescut si infumurat, care simte ca orice obraznicie va fi perceputa cu incantare si satisfactie de mama , ca o dovada de iteligenta
si precocitate.
Lipsa de iteligenta a copilului reiese nu numai prin felul stupid in care se joaca, ci si prin modul de a vorbi, replicile sale fiind doar in nr de 4 si acelea lipsite de noima.
Ioneleste tipul copilului rasfatat provenit dintr-o familie instraita, a carui mama este incapabila sai faca o educatie solida, singura metoda eficienta fiind intrebarea stupida si ridicola ,,vrei sa moara mama "?.
In ridicurizarea acestui personaj , Caragiale foloseste ironia, comicul de situatie si de limbaj , pentru a sugera atitudinea sa critica .
Alte întrebări interesante