Limba română, întrebare adresată de 2000nadia, 9 ani în urmă

Caracterizarea personajului principal din "Scormon" de Ioan Slavici. (Sanda) Ma puteti ajuta va rog?


babutaandreea: AI tema din culegere de la teste pentru examene?
2000nadia: Da.. Ma poti ajuta?
babutaandreea: eu ti-am facut descrierea sandei dintr-un test pe care l-am facut iar acolo aveam un mic fragment de unde puteam deduce trasaturile personajului.
babutaandreea: da te ajut...stai ca mai am putin de scris.
2000nadia: Multumesc muult
2000nadia: Am scris si eu ceva, dar imi trebuie de 15 randuri si pur si simplu nu mai stiu ce sa scriu
babutaandreea: sper ca-i bine si ca iti place!am scris mai putin dar sper ca am surprins esentialul.
babutaandreea: in compunerea mea aveam 3 pagini dar nu puteam sa scriu atat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de babutaandreea
28
      Sanda este personajul principal al operei deoarece participa la toate momentele subiectului.
      Sanda este caracterizata indirect prin fapte,gesturi,aceasta fiin surprinsa urzind panza de-a lungul gardului,cand,apare un catel flocan la picioarele ei ,fericit si entuziasmat.Fata ramase incremenita de spaima ce-a tras-o,cu ochii atintiti la caine,iar apoi,cand se mai linisteste,isi da seama ca a mai vazut acest cainde dar nu stie unde.
      Dupa cateva clipe,striga tare si raspicat numele cainelui iar acesta se bucura si se gudura.Sanda il netezea pe Scormon,intrebandu-l de Pascu,stapanul cainelui,dar la auzul acestui nume,Scormon scheuna tare iar apoi incepu sa urlee.Sandei i se facu mila de el deoarece si-a dat seama ca ceva s-a intamplat lui Pascu iar cainele a ramas fara stapan si din cauza ca  acesta era infometat si necajit iar apoi il mangaie si il indrageste.Scormon se tupileste la picioarele ei dar dupa un timp se ridica si pune labele pe ea,cu ochii atintiti in ochii ei.Sanda ii da putin de mancare si il privea cu duiosie cum mananca.
      Din aceste fapte reiese ca Sanda este o fata muncitoare''urzeste panza de-a lungul dealului'' si ca era foarte concentrata pe acest lucru,speriindu-se de revederea cu Scormon.Mila dragoste si compasiune sunt trei trasaturi care o definesc pe Sanda iar ea pe ele in concordanta cu grija ei fata de bietul caine,orfan si infometat.
      Sanda este caracterizata direct prin mimica''ramase incremenita de spaima cu fata alba ca fagurele si cu ochii atintiti la caine''creioneaza gestul neasteptat al fetei la revederea cu Scormon, ''isi veni in fire...fata ei se insenina'' marcheaza trecerea rapida de la o stare la alta,de la spaima la liniste ca mai apoi la fericire deoarece si-a adus aminte numele cainelui.
       In concluzie ,Sanda este un personaj firav si bun,special adaptat pentru nevoile altora,iubitoare, calma si miloasa cu cei din jur.

Sper ca te-am ajutat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



2000nadia: Vaai multumesc mult de tot! Te pup
babutaandreea: cu placere si eu te pup!
Alte întrebări interesante