Limba română, întrebare adresată de oanacadar1, 9 ani în urmă

Caracterizarea Vitorie Lipan ..
Asta este modelul care nea dat ..
Personajul... din opera ..... de.....es creionat in text....(atat prin mijloace directe , cat si indirecte ).
Caracterizarea directa se realizeaza prin .....(portretul fizic,facut de narator , de alte personaje,facut prin autocaracterizare si portretul moral,fiecare modalitate se da exemple).
Ca modalitati de caracterizare indirecta se remarca .....(se vor enumera toate modalitatile de caracterizare indirecta )(comportament,limbaj,vestimentatie,nume).
Comportamentul....(citate)sugereaza...(ce trasatura de caracter sugereaza fiecare citat). Prin limbaj..(citat) es scoasa in evidenta .....(ce trasatura de caracter are ).Mediul in care traieste....(citat)trimite la ....(ce trasatura de caracter). Vestimentatia....(citat) contureaza....(ce trasatura de caracter).
Prin intermediul numelui autorul doreste sa atraga aentia asupra ...(ce trasatura)
Ca urmare personajul .....(numele) realizeaza...(ce tipologie are)....Ma puteti ajuta..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dragotăoana
5
Personajul Vitoria Lipan din Baltagul este caracterizat atat direct,de catre narator,cat si indirct,ce reiese din faptele si intamplarile acesteia.
In primul rand, Vitoria semnifica femeia puernica de la tara.Se spune despre aceasta ca este harnica si credincioasă(aici dai niste citate din text).Ea isi ingrijeste copii,adica pe Minodora o trimite la manastire cat timp il cauta pe Nechifor,iar pe Gheorghita il alinta comportandu-se frumos cu acesta(si aici poti sa mai dai citate.
In al doilea rand,Vitoria Lipan este si foarte inteleapta,astfel reusind sa descopere criminalul.
Sper ca te-am ajutat! :-)
Alte întrebări interesante