Limba română, întrebare adresată de freeruning12, 9 ani în urmă

Caracterizarea Vitoriei Lipan din fimul Baltagul de Mihail Sadoveanu FASTT !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danieldany2010
10
VitoriaLipan este un personaj principal reprezentativ care se individualizeaza prin anumite trasaturi specifice Ea cucereste prin frumusetea si farmecul ei fizic, are ochii caprui cu gene lungi, rasfrante in carligase, par castaniu, nu mai e tanara, dar are o frumusete neobisnuita in privire.
Insusirile ei fizice ilustreaza ingrijorarea ei pentru disparitia sotului. Vitoria este femeie aspra, e priceputa, harnica si gospodina.E ordonata, mediculoasa, cu un deosebit simt practic, abila si exacta in tot ceea ce face.mai urmeaza...


danieldany2010: Vitoria este intreprinzatoare, prevazatoare, e constienta de pericolelece-i pandesc pe drum, Ea este o femeie credincioasa si respecta obiceiurile stramosesti, totodata Vitoria este si superstitioasa si crede in vise, in semne, in descantece si vraji.Impresioneaza prin luciditate , stapanire de sine si o inteligenta iesita din comun. Vitoria dovedeste o mare pricepere in descifrarea sufletului omenesc. Felul ei de a vorbi dovedeste o inteligenta nativa.
danieldany2010: Vitoria manifesta tenacitate, darzenie si vointa de neifrant, pana la urma spiritul ei justitiar va invinge.Cu Gherghita e toleranta, dar cu fata e mai aspra, uneori neinduplecata.
danieldany2010: Vitoria traieste un zbucium interior devastator dar gaseste tarie morala de a actiona. Ceea ce ii da putere este dragostea permanenta pe care i-a purtat-o sotului ei. Vitoria dovedeste o covarsitoare sete de viata si comunica pe cai nestiute cu elementele naturi.
danieldany2010: Calitatile si defectele ei sunt evidentiate mai ales prin actiune si comportare dar si prin alte procedee de caracterizare. THE END.
freeruning12: Mersi mult
danieldany2010: cu placere
Alte întrebări interesante