Limba română, întrebare adresată de Muredepadure85, 8 ani în urmă

Caracterizați personajul Ionel Popești din textul ,,Vizita" de Ionut Lucia Caragiale.

Va rog dau coroana e pe maine.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 8Pandicornul8genial8
2
Ionel Popescu este personajul principal al schitei 'Vizită'. El este copilul unei familii instarite şi este rezultatul unei proaste educații primite în familei, în ciuda pretențiilor.
Acesta se dovedește a fi un copil care face numai ce vrea el şi nu ascultă pe nimeni.

Muredepadure85: puteai sa scrii direct Ionel era
Muredepadure85: Dar oricum mersi
8Pandicornul8genial8: Așa am scris când eram în clasa a 5-a la această lecție.
Muredepadure85: În ce clasa esti
8Pandicornul8genial8: a6-a bănuiesc că tu ești în clasa a5-a
8Pandicornul8genial8: atunci se face Vizită
Muredepadure85: da
nicccollljv: Nu așa se caracterizeaza un personaj…
8Pandicornul8genial8: Scuze, dar am zis să scriu mai pe scurt.
Răspuns de nicccollljv
0
Personajul Ionel face parte din opera literara ,, Vizita" scrisa de I.L.Caragiale și este personaj principal deoarece apare in toate momentele subiectului operei literare. Portretul personajului este realizat atat prin caracterizarea directă, cat si prin caracterizarea indirectă.
În primul rând caracterizarea directă o face autorul: ,, un copilas foarte dragut de vreo opt anisori". Alte personaje vorbesc despre Ionel:,, Nu sti ce strengar se face si destept" zice mama , tot o dată, si servitoarea spune anumite lucruri despre Ionel: ,,-Coniţă uite, Ionel vrea sa rastoarne masina " . Ceea ce înseamnă că Ionel era un copil obraznic.
În al doilea rând, caracterizarea indirectă reiese din faptele personajului: a incercat sa darame masina de facut cafea, a lovit-o pe mama sa cu sabia de jucarie, a făcut galagie cantand la trambita si la tobă, a varsat cafeaua pe pantaloni musafirului, a golit cheseaua de dulceata in sosonii oaspetului. Dialogul devine mijloc de caracterizare a personajului. Ionel este necuviincios cu musafirul care îl sfatuieste sa nu fumeze , dar copilul îi spune : ,,-da tu de ce tragi?"
Nu în ultimul rand , autorul isi priveste personajul cu ironie si intelegere , critica defecte umane cu scopul de a le indrepta .
În concluzie, Personajul Ionel face parte din schita ,,Vizita" de .I.L.Caragiale, reprezintă tipul copilului : răsfățat , obraznic, needucat, care crede că totul i se cuvine.


sper că te-am ajutat, succes☺️
Alte întrebări interesante