Limba română, întrebare adresată de stefaniadanstefy, 9 ani în urmă

Caracterizaţi personajul principal din amintiri din copilărie de ion creangă
Va rog dau coroană

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Georgiana1236
1
Trăsăturile reies indirect din faptele, gesturile şi atitudinea personajului. Nică a fost considerat un simbol al copilului universal, aşa cum a zis şi Ion Creangă: ,,Aşa eram eu la vârsta aceea fericită şi cred că au fost toţi copiii, de când îi lumea asta şi pământul, măcar să zică cine ce-a zice.’’
Personajul principal este atras de prea multe năzbâtii şi năzdrăvănii şi nu se arată prea mult interesat de carte. A trecut prin prea multe ,,necazuri’’ când era prins cu mâţa în sac la furat de cireşe sau la scăldat, apoi aspru pedepsit.
Nică îşi arată viclenia când o minte pe mătuşa Mărioara că vrea să se ducă la scăldat cu băiatul unchiului său, când, de fapt, nu ştia cum să scape de el, pentru a se duce la furat cireşe.
:D PWP SPER CA TE-AM AJUTAT!

Georgiana1236: Nică este un băiat obraznic, neascultător, mâncăcios, neastâmpărat, zâmbăreţ; are părul blond, ochii verzi, este scund, jucăuş şi îi plăcea să se scalde şi să meargă cu uratul.Autorul îl vede pe Nică ca fiind imatur, de vreo 11 ani, răsfăţat, leneş şi neastâmpărat.
Din punct de vedere fizic, autorul îl descrie cu părul blond, scund, cu ochi căprui şi frumoşi.
Din punct de vedere moral, este un băiat jucăuş, nu prea cuminte şi gurmand. Distruge casa Irinucăi.
Georgiana1236: Nică rămâne copilul etern al satului românesc.
Alte întrebări interesante