Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Caracterizați personajul principal din opera cu acelasi nume textul Robinson Crusoe vă rog!!!!!!!!!!!!!!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandraciurca2007
1
Robinson Crusoe este personajul principal al operei epice ,,Robinson Crusoe" deoarece atentia naratorului se axeaza pe el. In realizarea portretului sau se folosesc atat mijloace ale caracterizarii directe (de catre acesta) cat si indirecte: actiunile, gandurile, mediul de viata, relatia cu celelalte personaje.
Insusirile morale sunt scoase in evidenta de catre faptele si gandurile acestuia: ,,iar eu trebuia sa platesc pentru faptele mele.", ,,Dar acum nu ma gandeam la nimic altceva decat la salvarea victimei din mainile salbaticilor". Insusirile fizice sunt scoase in evidenta de catre acesta: ,,Fiind cel de-al treilea copil".
Iubirea lui Robinson fata de calatoritul pe mare se desprinde din fraza: ,,iar tatal meu ar face mai bine sa-si dea consimtamantul, ca sa nu ma faca sa plec fara voia lui;''.
Robinson Crusoe provine dintr-o familie de seama, mutata in New York, cu trei copii, el fiind cel mai mic. Fraza ,,Tatal meu [...] imi daduse si o educatie aleasa trimitandu-ma la scoala din acel tinut, m-a indreptat spre avocatura, dar nimic altceva nu mi-ar fi placut mai mult, decat sa plec pe mare;" demonstreaza ce vrea sa faca personajul in viata, demonstreaza pasiunea acestuia.
In concluzie, trebuie sa ne urmam visele indiferent de ce spun altii, indiferent de cat de greu ar parea sa le indeplinim, asa cum a facut si Robinson.

alexandraciurca2007: alege tu ideile principale si fa-l tu mai scurt
Alte întrebări interesante