Limba română, întrebare adresată de Patrick44, 8 ani în urmă

Caracterizați un personaj din cartea Jim Năsturel și Lukas,mecanicul de locomotivă portretul fizic sau moral direct și indirect.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
2

Jim Năsturel și Lukas, Mecanicul De Locomotivă este un roman pentru copii scris de Michael Ende.

Personajele principale sunt Emma, locomotiva cu aburi, mecanicul ei, Lukas și tânărul Jim Năsturel.

Aceasta este povestea lui Jim Năsturel, care într-o zi ajunge pe insula Morrowland, într-un pachet poștal, ca bebeluș. În cele din urmă, regele din Morrowland consideră că insula sa este prea mică pentru toți locuitorii, așa că Jim - care deveinse adolescent la acea vreme -, prietenul său cel mai bun, Lukas, un mecanic de locomotivă, și locomotiva Emma pornesc spre țara fictivă Mandala pentru a salva o prințesă.

Lukas, mecanicul de locomotivă

Mecanicul de locomotivă de pe Morrowland este cel mai apropiat prieten al lui Jim și, în timp ce Jim reprezintă tinerețea aventuroasă, el este omul cu experiență și spirit practic care reușește să rezolve aproape orice problemă tehnică. Reprezintă figura paternă pentru adolescentul Jim.

Lukas, mecanicul de locomotivă este foarte puternic, hotărât și curajos. Cea mai constantă marcă a sa este pipa, pe care o fumează în situații emoționale.

Ce înseamnă să caracterizezi un personaj?

Caracterizarea personajului este un tip de compunere (eseu) care se bazează pe textul literar și care descrie însușirile morale și fizice ale unui personaj.

Vezi și aici cum se face o caracterizare de personaj https://brainly.ro/tema/9597492

Alte întrebări interesante