Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Caracterizati un personaj din opera O scrisoare pierduta de Ion Luca Caragiale, indicand modalitatile de caracterizare!!!(directa, indirecta, autocaracterizarea, moral)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de viovioryca
22
Nae Catavencu este personal principal,nu  atat prin prezenta efectiva in piesa cat mai ales prin importanta sa fiind personaj comis, static,unidimensional si realizat in maniera realista cu mijloacele comicului. Din punct de vede social este avocat, directorul ziarului Racnetul Carpailor si seful opozitiei din judet. Din punct de vedere psihologic este santajiist, grosolan si impostor si se conduce dupa deviza: scopulscuza mijloacele. Din punct de vedere moral condizia lui nae catavencu nu este diferita de a celorlati competitori fiin oricand pregatit sa isi schimbe masca si sa intre in alt rol. 
  prin comicul onomastic seguereaza caracterizarea indirecta ce desprinde ca este o persoana cicalitoare si rautacioasa.
In funtie de situatie el poate sa fie la fel de bine fatarnic, ipocrit, teatral si sentimental dar si umil retras si neputincios
Se autocaracterizeaza inteligent, este plin de sine si multumit de capacitatea cu care se poate umili.
 scuza-mi greselile de ortografie dar m-am grabit. Coronita?


Utilizator anonim: e de pe net ?
viovioryca: nu
viovioryca: Este o parte din caracterizarea pe care eu am invatat-o si este si corecta deoarece a fost verificata de un cadru didactic.
Alte întrebări interesante