Informatică, întrebare adresată de diananicolae60, 8 ani în urmă

caracterizează personajul Niță din opera triumful talentului de Ion Luca Caragiale​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ulita15
15

Răspuns:

                               Caracterizarea lui Niță Ghițescu

Niță Ghițescu este personajul principal al schiței Triumful talentului de Ion Luca Caragiale, motiv pentru care este foarte important să cunoști detalii legate de evenimentele la care acesta ia parte, astfel încât să poți deduce cele mai importante trăsături de caracter ale acestui personaj. Citind eseul pe care l-au redactat profesorii noștri îți va fi mult mai ușor să scrii o caracterizare complexă a lui Niță Ghițescu.

„Autorul îl caracterizează pe Niță în special prin comparație cu colegul său, Ghiță, care este prezentat ca fiind opusul său, cu excepția faptului că ambii erau «potriviţi la învăţătură şi la purtare». Totuși, autorul îi conferă o calitate importantă personajului principal, care îl va ajuta pe acesta să se deosebească de restul colegilor, nu doar de Ghiță: «talentul lui la scris». El este descris de către autor ca având un scris «de care se minuna toată lumea».

Portretul moral al lui Niță este completat prin procedeul caracterizării indirecte, cele mai multe informații despre acesta provenind de la dascălul său, ce îi face o descriere mai detaliată, care reunește atât calități, cât și defecte. La punctele forte se remarcă talentul elevului la caligrafie, fiind descris ca având «icoană la scris».”

Alte întrebări interesante