Limba română, întrebare adresată de hereforhelp0, 8 ani în urmă

Carbonat de sodiu ,referat​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gamwroblox
1

Răspuns:

Carbonatul de sodiu, cunoscut și sub denumirea de sodă sau sodă de rufe, este sarea de sodiu a acidului carbonic și are formula chimică Na2CO3. Forma anhidră are un puternic caracter higroscopic, motiv pentru care, în natură, carbonatul de sodiu se găsește cel mai frecvent sub formă de hidrați, ca, de exemplu, heptahidratul cristalin (Na2CO3•7 H2O) care, prin fenomenul de eflorescență, pierde din apa de cristalizare, transformându-se într-o pulbere albă, monohidratul (Na2CO3•H2O). Are un gust puternic alcalin. În trecut se obținea prin extracție din cenușa unor plante cu conținut bogat în sodă, cum ar fi săricica (Salsola soda). În prezent poate fi produsă sintetic, în cantități mari, din sarea de bucătărie, prin procedeul Solvay.

Explicație:

Sau

PRINCIPAL

ANIMALE

GRADINARIT

UNIVERSUL VERDE

TRĂI

ALIMENTARE & SĂNĂTATE

REȚETE

SPECIAL PENTRU COPII

A CALATORI

Carbonat De Sodiu: Proprietăți, Modul De Utilizare Și Unde Se Găsește Sodatul Pentru Rufe

Cuprins

Ce este carbonatul de sodiu?

Carbonat de sodiu, proprietăți

Carbonat de sodiu, utilizări

Carbonat de sodiu, atunci când nu îl utilizați

Unde să găsești sodă

Carbonat de sodiu, contraindicații

Carbonat de sodiu, curiozitate

Carbonatul de sodiu , cunoscut mai des sub numele de sifon de rufe , un produs foarte versatil în casă care nu trebuie confundat cu soda caustică , bicarbonatul obișnuit sau percarbonatul de sodiu. Știm proprietățile acestei sări și cum să o folosim cel mai bine.

Advertisement

De multe ori vă sfătuim, pentru curățenia și rufele de uz casnic, să utilizați cele mai naturale substanțe posibile, evitând achiziționarea de substanțe chimice poluante. Am prezentat deja mai multe opțiuni (bicarbonat, acid citric, lămâie etc.), la acestea adăugăm astăzi carbonatul de sodiu .

Ce Este Carbonatul De Sodiu?

La nivel chimic este o sare de sodiu a acidului carbonic care se prezintă sub forma unei pulberi albe granuloase și fără miros, foarte asemănătoare cu bicarbonatul, cu care are și unele proprietăți comune, dar de care se distinge, deoarece este mai alcalină (și, prin urmare, mai coroziv) și pentru faptul că nu este potrivit pentru uz alimentar.

Carbonatul de sodiu, care se mai numește sifon pentru rufe sau, în mod necorespunzător, leșie, este o substanță naturală care nu produce spumă și nu poluează deoarece nu există substanțe precum surfactanți, coloranți, parfumuri etc.

Carbonat De Sodiu, Proprietăți

Cele Proprietățile de carbonat de sodiu sunt numeroase , chiar dacă acesta este un produs util mai ales pentru aseptizare și degresare . Prin urmare, excelent pentru a păstra acasă pentru curățarea tradițională, dar și pentru a optimiza rezultatele mașinii de spălat datorită puterii sale de detergent și albire .

La fel ca bicarbonatul, este capabil să neutralizeze mirosurile rele și toate acestea în fața unui produs ecologic. În cele din urmă, un avantaj care nu trebuie subestimat este costul redus al acestei substanțe și faptul că puteți folosi un singur produs versatil pentru multe utilizări.

Advertisement

Rezumând carbonatul de sodiu:

Dezinfecta

Degresări

Se curăță

Se albeste

Neutralizează mirosurile rele

Este ecologic

Este un cost redus

Carbonat De Sodiu, Utilizări

Posibilele utilizări ale carbonatului de sodiu sunt multe și variază de la curățarea bucătăriei (inclusiv cuptoare și sobe) până la rufe.Este un produs perfect pentru degresarea suprafețelor cele mai încăpățânate și incrustate : oale, grătare, sticle cu ulei sau fonduri de vin. , pardoseli pătate cu grăsime sau ulei etc., dar și pentru a îndepărta funinginea de la hote și multe altele.

Poate fi utilizat atât pur pe suprafața de tratat (atâta timp cât este rezistent și foarte murdar), fie diluat în apă (cantitatea variază în funcție de utilizarea care trebuie făcută). De exemplu, poate fi folosit pentru a degresa grătarul cuptorului punând un pic de carbonat pur pe un burete umed și frecându-l sau folosiți diluat pentru a spăla fundul sticlelor care au fost umplute anterior cu ulei sau vin. În acest caz, continuați turnând o jumătate de linguriță de produs în interior, apoi adăugați apă fierbinte și lăsați să acționeze câteva minute, agitând puțin sticla înainte de clătire.

Alte întrebări interesante