Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Carcterizarea lui Toma Alimos +  definitia baladei populare si termeni cum ar fi personificarea  , epitet   ( sa nu fie dupa net )

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandratoma3
3
Toma Alimos -Caracterizare scurta
Corect si cinstit, crezandu-I si pe ceilalti oameni la fel, Toma este o clipa neatent, suficient pentru vicleanul Manea ca sa-l injunghie si sa fuga. Insufletit de un puternic spirit de dreptate, inzestrat cu o uimitoare tarie morala si stapanire de sine, isi leaga rana, il urmareste pe fugar si-l pedepseste, nu pentru a se razbuna, ci pentru a face dreptate in numele celor multi si asupriti pe care-I reprezinta. Astfel, haiducul isi apara propria-I demnitate in numele careia actioneaza. Fapta miseleasca a lui Manea a dezlantuit in sufletul generos al haiducului, ura fata de acesta, pe care si-o exprima direct: "Maneo, Maneo, fiara rea,/ Vitejia ti-e fuga...". Astfel, isi exprima dispretul fata de lasitatea boierului.
Balada- definitie
Balada populara
 Balada populara este o creatie epica in versuri, in care se povesteste o intamplare din trecutul indepartat, are o actiune simpla, la care participa un numar restrans de personaje infatisate de obicei in antiteza, iar realul se impleteste cu supranaturalul.

alexandratoma3: si la epitet si personificare ce vrei definitie?
Utilizator anonim: ok Mersi
Alte întrebări interesante