Geografie, întrebare adresată de emmy52, 8 ani în urmă

Care a post modul de formare a Bucureștiului? (scuzați dacă sună ca o întrebare ciudată, am găsit-o într-un test) ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Amy952
3

Bună! ❤️

Răspuns:

Cea mai cunoscută legendă a întemeierii orașului București este legată de povestea păstorului Bucur.

La marginea unei păduri trăia un pădurar și fiica acestuia, numită Dâmbovița. Fata aceasta era logodnica unui pastor pe nume Bucur. Într-o zi Dâmbovița s-a întâlnit cu un barbat care se rătăcise prin pădure și care i-a cerut ajutorul. Cum fata știa foarte bine potecile din pădure, l-a ajutat. Tânărul, care mai era numit și Prințul Munților s-a îndrăgostit de ea și a cerut-o de soție. Aceasta l-a refuzat spunând că ea este deja logodnica altui tânăr. Printul Munților a înțeles și, drept răsplată pentru ajutorul primit, i-a dăruit fetei un cuțit.

Dâmbovița i-a povestit lui Bucur întâmplarea, și ca să-i arate acestuia iubirea pe care o poartă a înfipt cuțitul într-o piatră. În locul în care a înfipt cuțitul a izvorât un râu ce ii poartă numele fetei. Cei doi tineri au intemeiat un sat la marginea pădurii, pe malurile râului, sat care a purtat numele păstorului.

In timp, acest sat a devenit tot mai mare, mai populat, până când s-a transformat într-un oraș, și apoi în capitala țării.

În alte documente se menționează faptul că, orașul București ar fi fost întemeiat de Mircea cel Bătrân (1355-1418).

Ceea ce este cert, este ca prima menționare a Bucureștiului ii aparține legendarului domnitor al Țării Românești, Vlad Țepeș, în anul 1459.

Sper ca te-am ajutat!

Succes


emmy52: mulțumesc ✨
Alte întrebări interesante