Limba română, întrebare adresată de minecraft14574p2yt90, 8 ani în urmă

care e cea mai buna metoda de a ma pregati pentru maine la evaluarea nationala, adica am facut numai teste de antrenament din culegeri incontinuu, in seara asta vreau sa tocesc ,imi puteti da ce anume ar trebui sa tocesc? text completive , moduri alea verbelor timpuri cv? am emotii si am nevoie de nota buna pentru liceul la care dau(nu nota de top)


Lizzy1459: ...?
Lizzy1459: aa, e prea târziu?!
minecraft14574p2yt90: nu-l ingrasi dar nici sa te duci acolo si sa uiti cele mai usoare lucururi care le-ai facut pe parcursul anului
minecraft14574p2yt90: eu asa zic akm :))

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lazarlidia2000
3

Buna, si eu sunt in aceasi situatie ca tine, o sa iti spun numai ce am auzit si eu.

In primul rand citeste ff bn cerintele, ca asa daca greseti la una dintre compuneri o sa iti fie ff greu sa o iei de la capat, tot legat de compuneri, nu scrie tot pe ciorna ptc nu o sa ai timp, pe ciorna poti scrie doar cateva idei.

la fonetica, atentie la diftong, triftong sau hiat cu grupurile de litere ge, gi, ce , ci, che, chi, ghe ghi. Acestea cauzeaza multe probleme.

Daca nu ai facut chestia asta pana acum, fa-o cat mai ai timp! Daca a picat la simulare caracterizare, s-ar putea sa pice si acum la examen, asa ca sfatul meu este sa mai repeti niste modele de caracterizare dar si mijloacele de caracterizare.

Totodata poti repeta: Figurile de stil, sau Elementele de versificatie ( rima, versul, strofa) fiindca sunt sanse sa pice liric.

tipurile de texte (epic, liric, dramatic)

Vorbirea directa in vorbire indirecta, elementele frazei si multe alte parti necesare precum :  cazuri, functii sintactice, moduri, timpuri, (mai tot ce tine de materia 5-8) Poti sa mai faci teste de antrenament din anii precedenti daca te mai ajuta asa pe final, si na, sa nu ai multe emotii, ptc pana la urma este doar o foaie pe care o completezi.

Sper sa te ajute si bafta!

Răspuns de SweetCandyOwO
0
Salut!
Deși nu dau mâine evaluarea,fiind in a 5 a,îți pot spune sa te concentrezi pe ce îți spune sa faci,sa nu fii emoționat,pentru ca emoțiile doar te vor încurca,dar nu exagera cu munca și tocitul pe ultima suta de metri,căci nu o sa mai ,,Îngrași porcul in ajun”,cum s-ar zice;)
Repeta tot ce ai in caiet,ca sa aprofundezi majoritatea informațiilor din timpul anului.

Sper ca te-am ajutat,mult noroc pentru mâine și spune in comentarii mâine ce crezi ca ai făcut dacă vrei!;)
Alte întrebări interesante