Matematică, întrebare adresată de sabina31, 9 ani în urmă

Care esta cel mai mare divizor par al numarului 20?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MinnieMousee
1
20 = 2² * 5

D
₂₀={1;2¹;2² ; 2*5 ; 2²*5}

D
₂₀={1; 2; 4; 5; 10; 20}


cel mai mare divizor par al numarului 20 este 20

francisclalciu: la ce a ajutat descompunerea lui 20 pentru ca din relatie nu rezulta cum se ajunge la 1,2,4, 5 si 10, daca nu te superi. asta pentru situatia in care ar fi fost un numar mai mare si s ar fi cerut al al doilea cel mai mare sau al treilea si tot asa
MinnieMousee: 1, 2^1 ; 2^2 ; 2*5; 2^2 *5
MinnieMousee: Nu am mai facut un tabel . Mare chestie.
francisclalciu: nu te supara! problema este ca cel care intreaba sa inteleaga si nu maine sa intrebe care este cel mai mare divizor al lui 30, 40 ......Raspunsul ar fi fostmai corect ca cel mai are divizor al unui numar este numarul insusi. Cum 20 este par cel mai mare divizor al lui 20 este 20. cred ca asta putea sa inteleaga. Daca a pus o intrebare atat de simpla si tu i dai formule mai rau il zapacesti
MinnieMousee: Daca esti atat de indignat , de ce nu ai raspuns tu? Poate intelegea de la tine mai bine , csz .
MinnieMousee: Nu va inteleg . Stiti sa comentati , dar sa raspundeti nu sunteti in stare.
MinnieMousee: Fiecare cu metoda lui de rezolvare . Aici se rezolva teme , nu sunt profesoara sa explic lectii ! Nu mi-a cerut explicatie . Puteam sa nu-l descompun , sa nu pun puterile pentru ca intrebarea lui e clara : ,,Care esta cel mai mare divizor par al numarului 20? " .
MinnieMousee: Si raspunsul: cel mai mare divizor par al numarului 20 este 20 " .
francisclalciu: Ok . dar nu mai fi suparata. eu uit ca de multe ori vorbesc cu copii care chiar daca sunt inteligenti tot copii raman. Aici nu este un concurs pentru ca oricum gradele sau nivelurile acordate sunt dupa nr de puncte si nu dupa complexitatea problemelor rezolvate sau a solutiilor date. Uite, de exemplu eu sunt notat ca maestru si mi e rusine. eu nu sunt decat Ambitios.
MinnieMousee: Nu e asta , dar m-am saturat sa mi se spuna cum se rezolva de cei care nici nu se sinchisesc sa raspunda . Daca au o rezolvare mai buna , o posteaza , iar cel care a pus intrebarea ia raspunsul pe care il intelege cel mai bine .
Alte întrebări interesante