Biologie, întrebare adresată de antonropot544, 8 ani în urmă

Care este aparatul degestiv la leu? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreinarea
1

Aparatul digestiv, la mamifere, este adesea specializat pe tipul de hrană consumat de animal (vegetal sau animal) și procesează treptat mâncarea în următorii pași:
În gură, hrana este mestecată de dinți, umezită și amestecată, până când ajunge destul de omogenă pentru a putea fi înghițită și a ajunge în stomac după ce parcurge esofagul. În stomac, mâncarea este dizolvată până la cele mai simple substanțe, prin intermediul acidului gastric. Din stomac, mâncarea trece în intestinul subțire, unde sunt amestecate cu lichidul biliar și unde sunt extrase substanțele nutritive și transferate în sânge. Resturile nedigerate, împreună cu celule moarte și ajung în intestinul gros, înainte de a fi eliminate prin anus.
Unele mamifere erbivore, ca iepurele, alimentele trec și prin cecum, unde vegetalele sunt digerate de către niște bacterii, înainte de a ajunge în colon.

antonropot544: Mulțumesc, poți să mai faci niște exerciții care leam pus pe brainly dar nimeni nu ma ajută, eu acolo cîte 10-20 de puncte dau, tot îi legat de leu.
Alte întrebări interesante