Limba română, întrebare adresată de mincudenisa1107, 8 ani în urmă

Care este diferenta dintr-un lucru simetric si un lucru asimetric??? si ce inseamna aceste 2 cuvinte??? Va rog!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lame0
2

Răspuns:

Simetrie

Care prezintă simetrie , care se caracterizează prin simetrie, ale cărui părți sunt așezate cu simetrie; (despre elemente care alcătuiesc un tot) care este așezat într-o anumită ordine; cu simetrie .

Asimetrie

Lipsa de simetrie.


mincudenisa1107: asta am vazut si eu pe dex online dar ce inseamna simetrie?
Lame0: Adică un lucru este la fel ca alt lucru sau sunt asezate la fel ...
mincudenisa1107: ok ms
Răspuns de alinaolaru75
1

Ca sa intelegi mai bine iti dau un exemplu concert de simetrie si asimetrie. Amenajarile interioare. Aranjarea unui spatiu, fie el de locuit sau folosit in scop lucrativ ( birou, sala de curs etc) va avea la baza unul dintre cele doua concepte. Un spatiu aranjat prin simetrie va arata intotdeauna echilibrat, bine organizat si strcturat si proportionat corespunzator. Fiecare element din decor ca fi atent selectionat pe criterii de marime, forma, culoare. Contrastul cromatic si oglinzile care dau impresia de simeteie ajuta la fel de mult in decorarea unui spatiu pe principiul simetriei.

Asimetria ( cumva opusa simetriei) are rol de a " capta" sau de a atrage atentia asupra unui obiect sau a mai multor obiecte. Nu creaza senzatie de dezechibru chiar daca nu sunt asezate intr-o ordine perfecta, aliniata, egala ( simetrica). Asimetria este la fel de frumoasa pentru unii oameni, pe cat este de frumoasa si simetria pentru ceilalti. Se spune ca persoanele cu "gusturi" de simetrie sunt mai perfectionisti si tind sa aranjeze mereu lucrurile pana capata o forma perfecta si un aspect organizat. Sper ca ai inteles putin cum sta treaba cu cele doua notiuni. Simetrie = concordanta, armonie, distributie egala, regulata

Asimetrie = neregularitate, lipsit de sens reciproc.


mincudenisa1107: Mulțumesc!
Utilizator anonim: bună
Alte întrebări interesante