Biologie, întrebare adresată de nicoletaaa45, 8 ani în urmă

Care este diferenta dintre stuf si papura?
raspunde ti repedeee, e pt maine​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de derminjis
3

Răspuns:

Deci, o planta cu catifelată maro "lumânări" - un papură. O trestie se numește o iarbă mult mai puțin vizibilă. Să analizăm în detaliu care este diferența dintre un cattail și o trestie.

Rogoz are o tulpină puternică. În știfturile strânse, pe care se termină, conține semințe. După maturizarea lor, coada începe să se descompună treptat. Mai intai, isi pierde densitatea, iar apoi flufurile cu seminte zboara complet, lasandu-se o tulpina goala. Când se află pe suprafața apei, semințele nu se scufundă pentru mult timp, iar vântul le poartă cu ușurință. La un moment dat, semințele continuă să pătrundă în apă și să ajungă la fundul iazului pentru a crește ulterior. Frunzele cattailului, asemănătoare cu panglici lungi, cresc din rizom și sunt parțial imersate în apă. Chiar și rupte și uscate, nu își pierd elasticitatea. În diferite specii de plante, lățimea frunzei nu este aceeași.

Stema arborelui din secțiune este rotundă sau triunghiulară. Inflorescența - sub formă de umbrelă, perie sau capitate. Structura frunzei plantelor depinde de specie. De exemplu, o pădure de stuf ca o frunză rogoz, în timp ce lac și toate sunt vizibile doar tulpinile goale, și numai la rădăcinile adânci sunt acoperite cu solzi. Multe, cu toate acestea, la întrebarea cu privire la diferența dintre porumb și stuf, răspunde corect că o plantă cu coadă lungă este un cattail. Dar stufurile sunt confundate cu un alt reprezentant al apei - o trestie. Una dintre trăsăturile caracteristice ale acesteia din urmă este o paniculă masivă, în timp ce bulgăriile inflorescenței sunt rigide, înțepătoare.

Trebuie să spun că atât cattailurile cât și stufurile sunt considerate plante valoroase. Ridomurile lor sunt o hrană nutritivă pentru animale. Oamenii pot utiliza, de asemenea, aceste părți de plante în scopuri alimentare, de exemplu pentru fabricarea făinii. Acestea au baston și stuf și importanță economică ca un material excelent pentru realizarea împletiturilor.

Explicație:

Sper că te-am ajutat pune 5 stele te rog


derminjis: 5 stele nu unități vă rog
nicoletaaa45: daca ai fi putut face mai pe scurt diferentierea ar fi fost mai bine dar iti multumesc totusi
Alte întrebări interesante