Informatică, întrebare adresată de damianchiriac04, 7 ani în urmă

Care este eroarea ? Argumentează.
Program Ex3b;
#include
#include (limits>
using namespace std; //Eroare
int main()
{
int i; i--32 767;
cout< cout< return 0;
Va rog dau coroana!!!


VxF: Posibil ca codul să fi suferit modificări la postare. Ar fi bine dacă ai putea atașa și imagine cu cod.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Staniislaw
0

Răspuns:

#include <iostream>

#include <limits>

int main()

{

 int i = 32767;

 cout << i;

 return 0;

}

Explicație:

Există mai multe erori în acest cod. Primul este că nu se specifică numele fişierului de intrare în declaraţia include. De exemplu, dacă fişierul se numeşte iostream, atunci trebuie scris #include <iostream>.

În al doilea rând, nu se închide ghilimeaua după limits în declaraţia include. Astfel, declaraţia ar trebui să arate aşa: #include <limits>.

În al treilea rând, linia using namespace std; nu este necesară în acest program. Această linie se foloseşte atunci când dorim să accesăm elemente din spaţiul de nume std fără a trebui să le prefixăm cu std::.

În al patrulea rând, linia int i; i--32 767; nu este scrisă corect. Dacă dorim să atribuim valoarea 32 767 lui i, atunci trebuie să scriem int i = 32 767; sau int i = 32767;.

În al cincilea rând, operatorul cout trebuie folosit împreună cu operatorul de inserţie << pentru a afişa informaţii pe ecran. De exemplu, dacă dorim să afişăm valoarea lui i, atunci trebuie să scriem cout << i;

În al şaselea rând, return 0; trebuie scris la sfârşitul funcţiei main pentru a indica faptul că programul s-a terminat cu succes.

Alte întrebări interesante