Geografie, întrebare adresată de elenaradita341, 8 ani în urmă

Care este fauna vegetația clima populația la Timișoara​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marya276
0

Răspuns:

Flora: Timișoara se află în zona pădurilor de stejar (Pădurea Verde, Pădurea Bistra, Pădurea Giroc, Șag) și se încadrează în silvostepa antropogena ce caracterizează întreaga Câmpie Panonică.

Fauna: Fauna pădurilor cuprinde mamifere, reprezentate de insectivore și rozătoare, iar păsările sunt numeroase. Fauna de silvostepă și stepă prezintă un număr mare de specii, precum: iepurele, căprioara, prepelița, fazanul. Timișoara dispune de o singură grădină zoologică din vestul țării.

Clima: Timișoara se încadrează în climatul temperat continental. Masele de aer dominante, în timpul primăverii și verii, sunt cele temperate, de proveniență oceanică, care aduc precipitații semnificative. În mod frecvent, chiar în timpul iernii, sosesc dinspre Atlantic mase de aer umed, aducând ploi și zăpezi însemnate. Temperatura medie anuală este de 10,6°C, luna cea mai caldă fiind iulie (21,1°C), rezultând o amplitudine termică medie de 22,7°C. Media anuală, de precipitații este de 592 mm, fiind realizată îndeosebi ca urmare a precipitațiilor bogate din lunile mai, iunie, iulie și a celor din lunile noiembrie și decembrie.

Populație: 306.615 de locuitori

Alte întrebări interesante