Limba română, întrebare adresată de Kawaiimath, 8 ani în urmă

Care este ideea generală a povestii? Care este morala povestii? Vă rog, este urgent!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
1

Răspuns:

Scrie: dar asa i cand te simti cu musca pe căciulă -- se spune asa cand esti vinovat ai facut ceva rau ,de aceea iti este frica sa nu fii descoperit

Eu cred ca morala este : Cand esti cinstit nu ai facut ceva greșit rau , nu iti este frica de adevăr!


Kawaiimath: Mulțumesc
Kawaiimath: Iar tema textului care este? Îmi poți spune, te rog?
tigrulcelbun175: in legatura cu tema am câteva idei te uiti si o alegi tu 1 )adolescenta ca varsta ptr ca in text se vorbește despre un tânăr Matei P . care este elev la o școală si teama de a înfrunta viata si problemele ei 2 ) din cauza ca ii este teama frica nu gaseste nici o modalitate de a depăși teama si sa se îndrepte cu forta spre biroul directorului , eu cred chiar daca am gresit trebuie sa ne asumăm riscul si sa primim pedeapsa si sa nu mai facem sau mințim ,ce este rau .
tigrulcelbun175: 3)eșec existential adica in sensul nu ca si a ratat viata ca om ci esecul realitatea cu obiectivul in sensul ca a avut eșec intr o realizare ce urma să fie realizată directorul il chema sa il felicite 4 ) eșec existential ma refer ca sens la gândirea elevului Matei . P din cauza ca nu a gandit bine a avut un eșec.
tigrulcelbun175: Tema as avea mai multe idei opinii : esecul existential sau adolescenta ptr ca in text este vorba de un tânăr elev sau teama frica de a cofrunta situatia .
tigrulcelbun175: confrunta
Kawaiimath: Mulțumesc mult de tot! Îmi cer scuze pentru întârziere
Alte întrebări interesante