Biologie, întrebare adresată de alletv, 8 ani în urmă

Care este importanța diviziunii celulare? Pe scurt.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bogdanxy44
3

Răspuns:

Corpul nostru este alcătuit din celule, iar o celulă este formată din trei componente principale: o membrană ce o separă de mediul înconjurător (spaţiul interstiţial) şi de alte celule, citoplasma (un mediu lichid, citosolul, în care se găsesc diferite substanţe precum proteine şi diferite structuri - organite celulare - ce îndeplinesc diverse funcţii) şi nucleul. În nucleu se găseşte ADN-ul, moleculă foarte complexă ce îndeplineşte importante funcţii în sinteza proteinelor şi în transmiterea informaţiei genetice către celulele-fiice în urma diviziunii celulare.

Răspuns de alexandra93691
1

Explicație:

Diviziunea celulară este procesul biologic prin care are loc diviziunea unei celule în două sau mai multe celule fiice Diviziunea celulară este o etapă a ciclului celular. Organismele eucariote prezintă două tipuri de diviziune celulară:


alexandra93691: o diviziune vegetativă, așadar fiecare celulă fiică va fi identică din punct de vedere genetic cu celula părinte (proces denumit mitoză), și o diviziune celulară reproductivă, în urma căreia numărul cromozomilor din fiecare celulă fiică este redus la jumătate pentru a asigura producerea unor gameți haploizi (proces denumit meioză).
Alte întrebări interesante